VÅRA BEHANDLINGAR

 Vad är egentligen skillnaden mellan slingor, balayage och en ombre?

Hur vet man vilken behandling man ska boka?

Här nedan svarar vi på alla dina frågor!

COLOR BLOCKING

VAD ÄR COLOR BLOCKING?

Color Blocking är den absolut hetaste trenden just nu!

Color Blocking föddes på 60-talet och har funnits inom mode och make-up under decennier, och nu gör den äntligen ett djärvt intåg i hårbranchen.

Vi är helt besatta av trenden och är redo att föra den vidare till dig och ditt hår. Med Color Blocking teknikerna är allt möjligt, oavsett om du vill färga enstaka partier eller större block i en annan nyans.

HUR MYCKET KOSTAR COLOR BLOCKING?

Priset för en Color Blocking varierar beroende på hur tjockt och långt håret är. Vanligtvis tar denna behandling kortare tid än en klassisk folieslingning. Alla priser blir därför från-priser, baserat på tidsåtgång och material.

HUR BOKAR JAG EN COLOR BLOCKING?

Om det är första gången du ska göra en COLOR BLOCKING rekommenderar vi dig att ringa in eller besöka oss för att boka din tid. Då kan frisören enklare avsätta tillräckligt med tid. Du kan även boka online, prata med din frisör vilken behandling som har rätt tidsåtgång för just ditt hår.


SLINGOR

VAD ÄR SKILLNADEN MELLAN HIGHLIGHTS OCH LOWLIGHTS?

Highlights är benämningen på ljusa slingor. Lowlights är istället att dämpa eller mörka ner med en toning eller färg. Genom att blanda highlights och lowlights kan man uppnå ett levande resultat med vackra skiftningar och rörelser.

VILKA OLIKA SLINGTEKNIKER FINNS DET?

Det finns massvis av tekniker när det kommer till slingning. Din frisör kommer att använda den eller de tekniker som är mest lämplig för just dig och ditt önskade resultat. Många frisörer har också sina signaturtekniker de är extra vassa på.

Appliceringen i sig lägger grunden för hur effekten i slutresultatet blir. Beroende på om slingan vävs eller hela passéer tas ut ger de olika resultat. När dessa appliceras mot botten blir resultatet en jämn, mjuk uppljusning. Om man istället frihandspenslar blekningen skapas ett resultat med mer skiftningar. Detta görs ofta till en färgad, tonad eller naturlig botten. Då skapas en balayage.

Är du osäker på vad du ska boka hjälper vi dig gärna över telefon, detta gör att vi kan avsätta rätt tid för just din behandling. Ta gärna med inspirationsbilder för ditt önskade resultat, men kom ihåg att det inte alltid går att nå samma resultat som på en bild. Våra frisörer skräddarsyr alltid en behandling från ditt eget utgångsläge, förutsättningar och önskemål.


NYANSERING

VAD ÄR NYANSEERING?

Nyansering är som en lättare toning som används för att få fram den önskade nyansen vid en blekning. Vissa vill ha en kall blond nyans, andra kanske en varmare guldig. Man kan även nyansera i starkare färger, såsom rosa eller lila.

HUR MYCKET KOSTAR NYANSERING?

Priset beror på hur långt och tjockt hår man har och hur mycket material går åt. Det ta lite extra tid också som vi tar vanliga timtaxa.


BALAYAGE

VAD ÄR BALAYAGE?

Balayage är en slingteknik där man frihandspenslar blekning eller färg på håret och på så vis skapar ett naturligt resultat. Genom att pensla på längderna och lämna botten orörd skapas ett mjukt, naturligt resultat. Man kan även lägga en färg i botten. En balayage är en perfekt teknik om man vill ha ett djup i botten och ljusare på längderna. Ett hår som ser naturligt solblekt ut är ofta en balayage. Ett plus är även att denna teknik inte ger en skarp utväxt.

HUR MYCKET KOSTAR BALAYAGE?

Priset för en balayage varierar beroende på hur tjockt och långt håret är, men också hur mycket man vill bleka eller färga. Vanligtvis tar denna behandling längre tid än en klassisk folieslingning. Alla priser blir därför från-priser, baserat på tidsåtgång och material. På plats kan din frisör efter konsultationen ge ungefärlig prisbild för din behandling. Detta får du alltid godkänna innan ni startar. Kika gärna in eller ring till oss så hjälper vi dig att boka för att avsätta rätt mängd tid.

HUR BOKAR JAG EN BALAYAGE?

Är det första gången du ska göra en balayage rekommenderar vi dig att ringa eller besöka någon av våra studios för att boka din tid. På så vis kan vi enklare avsätta rätt tidsåtgång. För bokning online väljer du behandlingen som heter ”slingor, balayage m.m” där du kan välja med eller utan klippning. Här får du gärna lämna ett kortfattat meddelande om önskemål och hur långt/tjockt hår du har. Din frisör kan även komma att ringa upp dig innan ett första besök för en konsultation över telefon.


OMBRE

Vad är ombre?

Ombre är färgteknik som kommer från ett franskt ord och betyder “skugga”. Den här färgningstekniken fokuserar mer på var färgningen placeras. Ombre innebär en övergång, oftast från en mörkare till en ljusare nyans, sett från hårstrånas rötter och ned till topparna. Målet är att uppnå ett slags dip dye-effekt.


HELBLEKNING

VAD ÄR HELBLEKNING?

En helblekning betyder likt det låter, en blekning av hela håret. Denna teknik används för att få ett jämnt blekt resultat utan effekt av slingor. För att uppnå en kall ton krävs alltid en nyansering efteråt för att dämpa de varma tonerna som kommer fram i samband med uppljusningen. En helblekning ger en tydligare utväxt än ett slingat hår. För bästa resultat rekommenderar vi ett besök var 8:e vecka. För dig som har ett mörkt hår naturligt och önskar en kreativ eller färgglatt resultat är denna behandling ofta första steget. Hör av dig så hjälper vi att guida.

VAD KOSTAR EN HELBLEKNING?

Priset beror på hur långt och tjockt hår man har. Alla våra priser är från-priser, om det behövs mer material och längre tid än vad som är beräknat i grundbehandlingen kostar detta extra. Våra frisörer kommer alltid att göra en ungefärlig beräkning i konsultationen på var priset cirka kommer att landa. Detta får du alltid godkänna innan ni sätter igång. Kom gärna in eller ring till en av våra salonger så kan våra frisörer hjälpa dig att boka och avsätta tillräckligt med tid.

HUR BOKAR JAG EN HELBELKNING?

Om det är första gången du ska göra en helblekning rekommenderar vi dig att ringa in eller besöka oss för att boka din tid. Då kan frisören enklare avsätta tillräckligt med tid. Du kan även boka online, prata med din frisör vilken behandling som har rätt tidsåtgång för just ditt hår.


KERATINBEHANDLING

VAD ÄR KERATINBEHANDLING?

En keratinbehandling ger ett blankt och rakt resultat på håret. Behandlingen passar dig som har frissigt eller lockigt hår och vill ha det slätare och rakare. Om du plattångar ditt hår regelbundet så kommer en keratinbehandling både att underlätta samt ge dig ett friskare hår

VAD KOSTAR EN KERATINBEHANDLING?

Behandlingen tar ungefär tre timmar att göra och priset är från 3 400 kr. för förstahandsbehandling och från 2 400 kr. för refilbehandling.

HUR BOKAR JAG EN KERATINBEHANDLING?

FÖRSTAGÅNGSBEHANDLING

För dig som ska göra behandlingen för första gången är viktigt att vi gör hela processen på salongen. Behandlingen inkluderar tre produkter (schampo, inpackning och en live-in produkt) som är viktiga som efterbehandling och förlänger hållbarhet på behandlingen.

REFILBEHANDLING

För dig som ska göra en återbehandling efter ca 6 månader för bibehålla fortsatt bra resultat. Behandlingen tar lite kortare tid än förstagångs behandling eftersom du kan göra sista steget i behandlingen hemma inom 24 timmar. (Tvätta håret och platta det igen). Behandlingen inkluderar inga produkter.